werk en workshops

leren, maken en ervaren

Onder professionele begeleiding (model)tekenen, schilderen of werken met glas of keramiek, dat kan allemaal hier. Bekijk ons aanbod en misschien zit er iets voor jou bij. Neem gerust contact met ons op. De cursussen zijn niet alleen heel leerzaam, maar ook erg gezellig!

Cursus tekenen en schilderen

Jan van Dalen

Leren door doen

Je kunt kiezen om in mijn atelier te komen tekenen of schilderen. Je kunt kiezen voor privé begeleiding of werken met mijn begeleiding in een klein groepje van twee of drie mensen. Wat kun je verwachten? Struikelen vallen en opstaan, soms zweten, maar aan het eind een mooi resultaat!

Hoe dan?

Jij komt met een idee of een plan. We bespreken de mogelijkheden van wat je wil bereiken, rekening houdend met je ervaring op dit gebied. We kijken samen naar welke materialen en gereedschappen,  je zou kunnen gebruiken en wat zich verder aandient. Kortom Je stippelt je eigen route uit. Je moet wel je eigen gereedschappen en  materialen meebrengen!

Het proces

Tijdens je werk geef ik je aanwijzingen over hoe je materialen etc zo goed mogelijk kunt toepassen. Tijdens dat proces probeer ik steeds het beste uit je zelf te halen. Haal je wel eens uit je comfort zone. Verwijs je naar kunstenaars, die ook met dit thema bezig zijn geweest. Laat je zien, hoe zij met dit thema omgingen qua technieken uitbeelding. Leer je met andere ogen kijken, naar wat je doet. Wijs je op tentoonstellingen, die met jouw werk te maken hebben. Help je met technieken. Maar in feite bepaal je zelf de lengte van de weg van je project. En hoe diep je wel gaan. Jij blijft de baas. Niets moet van mij, het blijven altijd adviezen.  Mijn doel is dat je huppelend van voldoening weer naar buiten gaat en dat je aan het einde van je traject het gevoel hebt, dat jouw resultaat je verwachting heeft overtroffen.

Dagdelen 
  • Woensdagochtend: 10.00-12.30 uur – privé begeleiding 
  • Woensdagmiddag: 14.00-16.30 uur – groepsbegeleiding
  • Donderdagavond: 18.30-21.30  uur – groepsbegeleiding 

Om de acht begeleidingsblokken gaat een nieuw blok in. Je kunt dan op nieuw intekenen. Wil je meer weten, of wil je eens een dagdeel komen proberen, stuur me dan een mailtje.

Encaustiek – workshops werken met bijenwas

Maï Ver Eecke

Maak kennis met deze techniek

Een workshop encaustiek is voor iedereen die nieuwsgierig is om kennis te maken met het medium bijenwas. Wil je kennis maken met dat proces, dan ben je welkom in mijn werkruimte bij Ateliers Oost 8 in Tilburg of op locatie. Een paar workshops zijn gebaseerd op een specifiek thema zoals :

  • Werken met bijenwas, 4 dagdelen van 2,5 uur: € 260,-
  • Transfer techniek, 3 dagdelen van 2,5 uur: € 155,-
  • Schellak met bijenwas, 3 dagdelen van 2,5 uur: € 155,-
Zelfstandig aan het werk

Wil je liever zelfstandig in een ontspannen sfeer en in je eigen tempo kennismaken met encaustiek, dan is een 10 urenkaart à € 250,- voor jou de oplossing. Ook kunstenaars en fotografen hebben de weg naar mijn atelier gevonden. Samen bespreken we de specifieke wensen en ideeën en integreren de nodige kennis betreffende encaustiek om bijenwas in je werk te integreren. Opmerking : In het cursusbedrag zijn alle materialen inbegrepen, koffie en thee.

Meer weten? Stuur me een mailtje.

Relatiegeschenken

Deze zakelijke/persoonlijke relatiegeschenken zijn unieke kunstwerken in bijenwas (ENCAUSTIEK). In een persoonlijk gesprek bespreken we de mogelijkheden die passen binnen uw bedrijf (eindejaar pakketten, congres, behaald resultaat, enz.) vereniging of voor persoonlijke gelegenheden – jubileum, trouwfeesten)

Een wijnboer in Pouilly sur Loire wilde zijn 2 topwijnen promoten “Feu” en “Oceane” Hiervoor is er voor beide wijnen op het deksel van een wijnkistje een encaustiek werk gecreëerd, wat later door de ontvanger ingelijst kan worden.