waar wij zitten

ruimte voor creatieve ondernemers

Sinds de jaren ’80 zijn in de oude wolfabriek ‘3 Swiesses’ ondernemingen gehuisvest met een cultureel of eigenzinnig karakter. Op de bovenste verdieping bevindt zich Ateliers Oost 8: werkruimtes voor kunstenaars en creatieve ondernemers. Ook worden hier cursussen en workshops gegeven. 

Inspirerende werkomgeving

In de voormalige wolfabriek 3 Suisses aan de Ringbaan-Oost vinden creatieve ondernemers een inspirerende werkomgeving en bedrijfsruimtes met moderne voorzieningen en lekker veel parkeerruimte.

3 Suisses staat bekend om zijn industriële karakter. Het indrukwekkende pand bestaat grofweg uit twee delen. Aan de ene kant, waar nu de entree is, was vroeger het kantoorgedeelte. En de andere kant – met kenmerkende hoge fabrieksramen en hoge plafonds met daklicht – fungeerde als wolatelier en werkplaats. Dat biedt mogelijkheden voor verschillende soorten ondernemers. Kenmerkend aan 3Suisses is de creatieve sfeer. Veel ondernemers die van het pand gebruik maken, zijn afkomstig uit ofwel de cultuursector of het sociaal domein. 

In het pand kun je gebruik maken van een fitnessruimte, deelnemen aan muzieksessies, lezingen bijwonen een cursussen volgen. Ook zijn er vergaderruimtes en een theaterzaal te huur. Ruimtes variëren van 20 tot 1200 m2. Neem bij interesse contact op met contact@3suissesverhuur.nl

LocatieRingbaan-Oost 8, 5013 CA Tilburg

Wie zitten er nog meer?

DOCK ZUID is een innovatiecentrum voor maatschappelijke waarden, waarbij ze vanuit de vrije ruimte luistert naar zichzelf, de ander en haar omgeving. Samen creëren we vrije speelruimte, en werken we aan een gezonde en volhoudbare voedingsbodem voor muziek en maatschappij. 

ROC Tilburg en Koning Willem I College presenteren een nieuwe theateropleiding waar je breed wordt opgeleid. Een professioneel en uitdagend programma voor aanstormend theatertalent. De nieuwe theateropleiding is gevestigd op de cultuurlocatie LOFT in Tilburg. Hier ga je onder een veilige en betrokken begeleiding ontdekken waar jouw talenten en mogelijkheden liggen binnen de theaterwereld. 

In de LOFT studio’s kan je repeteren, les geven of krijgen en je helemaal uitleven. Het LOFT theater is een fijne en intieme plek voor voorstellingen met een flexibele capaciteit van 130-200 stoelen. In het LOFT café kan je vergaderen met een coffee (to go) of nakletsen met een biertje. Een creatieve plek waar je je thuis voelt.