Jan van Dalen

Beeldend begeleider

Als beeldend begeleider heb ik al meer dan 43 jaar ervaring. Gepokt en gemazeld in het onderwijs en later doorgestart als illustrator en ceramist.

Mijn ceramische ruimtelijk werk gaat terug op herinneringen uit een lang verblijf in Zuidelijk Afrika. Mijn Antilliaanse jeugdherinneringen, komen terug in de illustraties voor de Curaçaose dichteres Edisona 

Op woensdag en donderdagavond begeleid ik mensen, die bij mij willen tekenen en schilderen binnen een kleine groep van twee of drie mensen. Je komt binnen met een idee. We maken samen een plan, kijken welk materiaal en gereedschap, je kunt gebruiken en vervolgens help ik je, net zo uitgebreid als je wilt, jouw doel te bereiken. Tijdens dat proces probeer ik steeds het beste uit je zelf te halen. Én er is op woensdag ochtend mogelijkheid om privéles te krijgen. Meer weten? Het cursusaanbod ‘Leren en doen’ vind je hieronder samen met voorbeelden van werk van cursisten, o.a: Jan van den Heuvel, Ellen Zijp, Ellen en Carine.

Cursus tekenen en schilderen

Jan van Dalen

Leren door doen

Je kunt kiezen om in mijn atelier te komen tekenen of schilderen. Je kunt kiezen voor privé begeleiding of werken met mijn begeleiding in een klein groepje van twee of drie mensen. Wat kun je verwachten? Struikelen vallen en opstaan, soms zweten, maar aan het eind een mooi resultaat!

Hoe dan?

Jij komt met een idee of een plan. We bespreken de mogelijkheden van wat je wil bereiken, rekening houdend met je ervaring op dit gebied. We kijken samen naar welke materialen en gereedschappen,  je zou kunnen gebruiken en wat zich verder aandient. Kortom Je stippelt je eigen route uit. Je moet wel je eigen gereedschappen en  materialen meebrengen!

Het proces

Tijdens je werk geef ik je aanwijzingen over hoe je materialen etc zo goed mogelijk kunt toepassen. Tijdens dat proces probeer ik steeds het beste uit je zelf te halen. Haal je wel eens uit je comfort zone. Verwijs je naar kunstenaars, die ook met dit thema bezig zijn geweest. Laat je zien, hoe zij met dit thema omgingen qua technieken uitbeelding. Leer je met andere ogen kijken, naar wat je doet. Wijs je op tentoonstellingen, die met jouw werk te maken hebben. Help je met technieken. Maar in feite bepaal je zelf de lengte van de weg van je project. En hoe diep je wel gaan. Jij blijft de baas. Niets moet van mij, het blijven altijd adviezen.  Mijn doel is dat je huppelend van voldoening weer naar buiten gaat en dat je aan het einde van je traject het gevoel hebt, dat jouw resultaat je verwachting heeft overtroffen.

Dagdelen 
  • Woensdagochtend: 10.00-12.30 uur – privé begeleiding 
  • Woensdagmiddag: 14.00-16.30 uur – groepsbegeleiding
  • Donderdagavond: 18.30-21.30  uur – groepsbegeleiding 

Om de acht begeleidingsblokken gaat een nieuw blok in. Je kunt dan opnieuw intekenen. Wil je meer weten? Neem dan contact met mij op.