Maï Ver Eecke

Encaustiek kunstenaar

Het verkennen van de eigenschappen en toepassingen van encaustiek is al 14 jaar mijn passie. Een oud schildermedium dat voornamelijk bestaat uit bijenwas en boomhars. Dit medium is moeilijk te manipuleren en enigszins onvoorspelbaar… juist daarom spreekt encaustiek tot mijn verbeelding als kunstenaar. Mijn werk omvat abstractie, geabstraheerde landschappen, foto-encaustiek, mono en collagraph printing. Met succes heb ik de afgelopen jaren in Nederland, België en Frankrijk geëxposeerd. 

Encaustiek – workshops werken met bijenwas

Maï Ver Eecke

Maak kennis met deze techniek

Een workshop encaustiek is voor iedereen die nieuwsgierig is om kennis te maken met het medium bijenwas. Wil je kennis maken met dat proces, dan ben je welkom in mijn werkruimte bij Ateliers Oost 8 in Tilburg of op locatie. Een paar workshops zijn gebaseerd op een specifiek thema zoals :

  • Werken met bijenwas, 4 dagdelen van 2,5 uur: € 260,-
  • Transfer techniek, 3 dagdelen van 2,5 uur: € 155,-
  • Schellak met bijenwas, 3 dagdelen van 2,5 uur: € 155,-
Zelfstandig aan het werk

Wil je liever zelfstandig in een ontspannen sfeer en in je eigen tempo kennismaken met encaustiek, dan is een 10 urenkaart à € 250,- voor jou de oplossing. Ook kunstenaars en fotografen hebben de weg naar mijn atelier gevonden. Samen bespreken we de specifieke wensen en ideeën en integreren de nodige kennis betreffende encaustiek om bijenwas in je werk te integreren. Opmerking : In het cursusbedrag zijn alle materialen inbegrepen, koffie en thee.

Meer weten? Stuur me een mailtje.

Relatiegeschenken

Deze zakelijke/persoonlijke relatiegeschenken zijn unieke kunstwerken in bijenwas (ENCAUSTIEK). In een persoonlijk gesprek bespreken we de mogelijkheden die passen binnen uw bedrijf (eindejaar pakketten, congres, behaald resultaat, enz.) vereniging of voor persoonlijke gelegenheden – jubileum, trouwfeesten)

Een wijnboer in Pouilly sur Loire wilde zijn 2 topwijnen promoten “Feu” en “Oceane” Hiervoor is er voor beide wijnen op het deksel van een wijnkistje een encaustiek werk gecreëerd, wat later door de ontvanger ingelijst kan worden.