Yvon Feenstra

Glaskunstenaar

Met mijn werk laat ik je de schoonheid en wonderen van de wereld herinneren, met als doel een moment van vreugde te creëren. Het inspireert je om anders te kijken en op zoek te gaan naar de magie om je heen.

Om me heen zie ik altijd en overal mooie vormen en patronen in de natuur en het landschap. Met sommige daarvan ga ik aan de slag. Door de vormen en patronen uit hun natuurlijke context het halen, isoleer ik ze. Vervolgens onderzoek ik wat ik er verder mee kan of wil om een mooi en bijzonder beeld te creëren.

Daarnaast experimenteer ik graag met het hergebruik van glas. Wat gebeurt er als ik glazen gebruiksvoorwerpen weer terug smelt tot hun essentie? Ik werk graag in opdracht. Glas speelt met licht, gaat altijd een relatie aan met zijn omgeving en het roept het makkelijk emoties op bij de toeschouwer. Dat neem ik allemaal mee om een persoonlijk glaskunstwerk te ontwerpen. 

Interesse in mijn Open-Atelier-Werk-Dagen? Ga naar work en workshops

Zelf werken met glas

  • Werken aan je eigen project, onder deskundige leiding
  • Geen vast cursusprogramma
  • Zelf bepalen hoe vaak je komt en in welke regelmaat
  • Een kleine groep, maximaal 4 personen.

In 1 blok van 3 uur kun je al een glasschilderijtje of mooie sieraden maken. Als je vaker komt, zijn grotere projecten ook mogelijk. Samen maken we een werkplan. Je maakt je eigen werk, geheel naar jouw idee. Daarbij heb je de beschikking over het benodigde gereedschap, een glasoven en natuurlijk mijn deskundigheid. Ik neem je bij de hand met de juiste begeleiding, afgestemd op jouw project en ervaring. Glas in lood, fusen, verlijmen, brandschilderen; er zijn heel veel mogelijkheden om jouw project goed uit te voeren. Natuurlijk kun je glas ook combineren met andere materialen.

Wat kost het?

De kosten zijn 35,- per blok. Deze kosten zijn incl. btw, en gebruik gereedschap, koffie en thee. Wil je vaker komen? Dan kun je ook kiezen voor een 5- of 10-rittenkaart (166,50 / 315,- beide voor 1 jaar geldig). De kosten van het materiaal en het gebruik van de oven worden apart in rekening gebracht. In het atelier is een prijslijst aanwezig, zodat je weet wat je uitgeeft.

Lestijden

Woensdag-ochtend: 09.30 – 12.30 uur
Woensdag-middag: 13.30 – 16.30 uur
Woensdag-avond: 19.30 – 22.30 uur

Wie en waar?

Yvon Feenstra heeft aan de Ringbaan-Oost 8 een atelier in Tilburg met veel licht en een schitterend uitzicht.  Meer weten over Yvon? Check haar website.